Спрете да повреждате батерията на iPhone! Ето как да поддържате батерията си здрава.

Нанасяте ли непоправими щети на батерията на вашия iPhone? Възможно е да го правите напълно несъзнателно.

Ето някои предложения, за да си осигурите възможно най-добро състояние на батерията на вашия iPhone.

Бих искал да се възползвам от възможността да приветствам всички с добре дошли в тази публикация за продукти на Apple и батериите им. И така, нека да поговорим за батериите. Има няколко начина, по които можете да повредите клетките, които се съдържат в батерията на вашия iPhone, и аз ще ви посъветвам накратко как да избегнете това.

За да си осигурите възможно най-доброто състояние на батерията на вашия iPhone, нека започнем със съветите:

1. Важно е устроството на Apple да не достига високи температури.

Какво имам предвид?
Те могат да бъдат причинени от най-различни фактори, като атмосферата или дори само от процеса на зареждане на устройството, но трябва да се опитате да избягвате наличието на високи температури, ако искате батерията на телефона ви да бъде във възможно най-добро състояние. Apple твърди, че вашият iphone може да работи безопасно до 95 градуса, а над тази граница може да започне да уврежда клетките вътре в батерията на вашия iphone. Може дори да играете игри, така докато сте на слънце да оставите телефона си на слънце твърде дълго или дори бързото зареждане може да повиши температурата твърде много, така че го използвайте пестеливо.

Всичко, което повишава температурата на телефона или таблета ви твърде много, може да доведе до повреда на клетките на батерията на телефона.

2. Не изтощавайте батерията си докрай.

Изтощаването на батерията на телефона до нула може да повреди клетките на батерията. Това може да бъде един от най-големите убийци на телефонните и таблетните батерии, така че ако можете да го избегнете, зареждайте телефона си редовно през деня и не зареждайте телефона си до сто процента.

3. Ако планирате да съхраните устройството изключено.

 

Запомнете, не го оставяйте на сто процента заредено, а вместо това намалете капацитета на батерията на телефона до петдесет или седемдесет и пет процента, а след това го изключите и го приберете в кутията, така ще можете да го съхранявате на сто процента безопасно.

Вижте батериите са сложни по своята същност консумативи и колкото повече ги използвате, толкова повече се изтощават и накрая ще бъдат изразходвани напълно. Искам да кажа, че ще дойде момент в който ще трябва да заменените батерията си. Обичайно дори и с добро управление на батерията ви т.е. чрез правилните ви навици за експлоатация, можете лесно да получите от 18 до 30 месеца добра употреба от батерията си като продължителност на живота й, преди да се наложи да я замените. Apple вече има достъпни опции за подмяна на батерията. Средно след две години употреба производителят е установил чрез статистика, че състоянието на батерията ви е някъде около осемдесет процента, плюс-минус.

Въпреки това, ако не правите нищо безотговорно, като например да оставяте устройството си в горещата си кола за прекалено дълго време или да правите нещо друго, което ще повиши температурата, и ако редовно не сваляте батерията до нула, би трябвало да можете да използвате телефона или таблета си Apple постоянно и безпроблемно (естествено обновявайте софтуера си).

Ще съм ви благодарен, ако ми кажете какво мислите по темата като коментирате публикацията отдолу и напишете коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *