Ревю на Плазмена резачка Parkside PPS 40 B2

Днес ще разгледаме Плазмената резачка (Plasma Cutter) PARKSIDE PPS 40 B2, който е достъпен на разумна цена като нов инструмент, но може да я намерите и по-изгодно втора употреба. Тази машина е изключително полезна за домашния майстор или професионалист, който търси удобство и ефективност в рязането на метали.

Преди да продължим с ревюто, нека да започнем с отварянето на кутията. Когато я отворихме, се появиха няколко неща: самата машина, кабел за захранване, режеща глава, заземителен кабел, ключ за затягане, бърз съединител за въздух, ръководство за употреба и няколко резервни части. Всичко изглеждаше много добре опаковано и организирано.

Ето списък с данните на плазмената резачка парксайд: 
– Електронно регулирана, плавна и равномерна плазмена струя
– За прецизни и чисти срязания на материал с дебелина до 12мм
Подходяща за рязане на стоманена ламарина, неръждаема стомана, алуминий, мед и желязо
– Плавно регулиране на режещия ток (15 до 40А)
– Висококачествен 2,5м режещ кабел със сменяеми приставки-горелки и свалящ се ролков водач
– Кабел за заземяване 2м, с мощна клема
– Връзка за възвратен сгъстен въздух, вкл. редуцир-вентил
– Капацитет на рязане: мед 1-4мм / неръждаема стомана 1-8мм / алуминий 1-8мм / желязо 1-10мм / стоманена ламарина 1-12мм
– Работно налягане: 4-4.5бар
– Напрежение: 230V/50Hz
– Дължина на кабел 2м.

След като разгледахме всичко, свързахме машината към захранването и я включихме. Бяхме впечатлени от това, колко бързо се нагря машината и беше готова за употреба. За да използваме машината, трябва да свържем въздушния компресор към нея и да настроим правилните настройки за рязане на метала. След като направихме това, можахме да започнем да режем.

Резултатът от рязането беше изключително добър. Машината се справи много добре с по-тънки и по-дебели метали, като не причини никакви повреди или деформации на материала. Рязането беше гладко и точно, като се получиха много качествени резове.

Една от най-големите предимства на Плазмената резачка PARKSIDE PPS 40 B2 е, че е изключително лесна за употреба. Ръководството за употреба е ясно и лесно за следване, като не е необходимо да имате много опит в рязането на метали, за да можете да я използвате. Машината е лека и компактна, като може да се съхранява лесно в гаража или работилницата.

В заключение, плазмената резачка PARKSIDE PPS 40 B2 е отличен избор за всеки, който търси качествен и ефективен инструмент за рязане на метали. Съчетанието на лесната употреба и високата производителност я прави идеален избор за домашния майстор или малък бизнес. Машината е лека, компактна и лесна за съхранение, като може да се използва за рязане на различни видове метали. При разумна цена за покупката на този инструмент, плазмената резачка  PARKSIDE PPS 40 B2 е един от най-добрите инструменти за рязане на метали в своя клас. Определено препоръчваме тази машина на всички, които търсят качество, ефективност и удобство в инструментите си.

Споделете в коментарите под публикацията Вашия опит с машините Parkside.