Какъв точно вид е тази замазка която слагат в повечето подземни гаражи и молове?

Споделяне на опит при строителни външни и вътрешни ремонти.
Райчо
Нов потребител
Нов потребител

Какъв точно вид е тази замазка която слагат в повечето подземни гаражи и молове?

Мнение от Райчо »

Привет. Някой може ли да ме насочи от какъв точно вид е тази замазка която слагат в повечето подземни гаражи и молове? Знам, че е нещо с епоксидна смола и полиуретан, но нямам идея точно как се нарича и от къде да си взема за гараж 30кв, а и как върви като цена.

Изображение
Божидар
Нов потребител
Нов потребител

Re: Какъв точно вид е тази замазка която слагат в повечето подземни гаражи и молове?

Мнение от Божидар »

Има най-различни производители на такива професионални бои, може да пробвате да намерите нещо на Jotun или Chugoku.
На Jotun боята е Jota Armour специално предназначена за големи натоварвания, да не се хлъзга, като паркинги, и места където преминават голям брой превозни средства.
Епоксидна боя, 3 компонентна - боя, втвърдител и грит (подобно на пясък частици)
Може да се използва върху метални или бетонни повърхности, но подготовката на повърхността е от много важно значение за крайният резултат.
Хубаво е да се нанася от човек който е работил с такива бои, но може и сам човек да се справи ако следва инструкциите на производителя.
Трябва да се има предвид, че такива бои трябва да се използват веднага след като се направят, и отвореното време за работа при по-високи температури може да е много кратко, примерно 30мин при температури над 30°.
georgiev
Нов потребител
Нов потребител

Re: Какъв точно вид е тази замазка която слагат в повечето подземни гаражи и молове?

Мнение от georgiev »

Аз направих гаража със саморазливна замазка и след това двукомпонентна епоксидна боя от "Изобул". Стана много добре. Боядисах пода + 30см от стената. Ето линк: https://izobul.com/product/935/epoksidn ... 0-siv.html
Публикувай отговор

Обратно към “Строителни ремонти”